Så mycket kostar en NHL-resa

Det är populärt att åka till USA eller Kanada för att kunna följa ett lag som spelar världens bästa hockeyliga, NHL. Men att boka flygbiljetter, hotell och matchbiljetter kan vara både svårt och tidsödande. Det är förmodligen därför som NHL-resorna blivit så pass populära.

I den här artikeln pratar vi mer om vad en NHL-resa kostar, samt vilka faktorer som avgör priset. Avslutningsvis ger vi dig ett flertal exempel på hur du kan finansiera din NHL-resa.

 

Vad kostar en NHL-resa?

En NHL-resa med två inkluderade hockeymatcher kostar i regel mellan 15 och 20 000 kronor. I priset inkluderas alltid matchbiljetter, övernattningar på hotell, flygbiljetter och ibland även utflykter. Priset beror främst på hur mycket matchbiljetterna kostar, och vilken resebyrå du väljer.

 

3 faktorer som påverkar priset för en NHL-resa

  1. Matchbiljettens pris. Att gå på en slutspelsmatch är mycket dyrare än att gå på en grundspelsmatch.
  2. Resebolagets tillägg. Vissa resebolag tar ut överpriser för att tjäna mer pengar.
  3. Inkluderad guidning. Om en svensk guide deltar på NHL-resan är det du som betalar hens lön.

 

Vad kostar en matchbiljett till NHL?

En matchbiljett till en NHL-match i grundspelsomgången kostar i regel mellan 800 och 3 000 kronor. Medianpriset för en matchbiljett i grundspelsomgången ligger på cirka 1 000 kr. En matchbiljett till en slutspelsmatch har ett medianpris på cirka 2 000 kr.

 

Läs mer: Så viktigt är det med styrketräning för hockeyspelare

 

Vad kostar en flygbiljett till NHL?

En flygbiljett till NHL kostar i regel mellan cirka 10 och 15 000 kronor tur och retur. Priset blir lägre om du väljer att sitta i ekonomiklass och/eller acceptera att behöva mellanlanda många gånger. Om du i stället vill ta ett direktflyg till NHL får du räkna med ett pris på cirka 20 000 kr.

 

Vad kostar en hotellnatt nära NHL-arenan?

Om du vill bo på ett hotell nära NHL-arenan får du räkna med ett dygnspris på mellan 1 500 och 2 000 kr. Det pris du betalar påverkas främst av om det är högsäsong eller inte, samt beroende på den standard som gäller på hotellet. Utöver det är det alltid dyrare att bo i stora hotellrum.

 

Är det prisvärt att köpa en NHL-resa?

Det är nästan alltid prisvärt att köpa en NHL-resa som ett komplett paket. Du betalar i regel mindre pengar om du bokar en NHL-resa jämfört om du betalat för matchbiljetter, flygbiljetter och boende på egen hand. Att köpa en NHL-resa via ett bolag är billigast 99 % av fallen.

 

2 sätt att finansiera sin NHL-resa

 

1. Privatlån, med en ränta på cirka 7,5 %

Du finansierar din NHL-resa på bästa sätt med hjälp av ett privatlån. Räntesatsen är relativt låg, du behöver inte pantsätta någonting och avbetalningstiden är flexibel. Men du ska alltid ha i åtanke att det är en bra idé att jämföra långivarnas erbjudanden mot varandra.

Om du jämför kreditorernas låneerbjudanden via en jämförelseportal för lån, då kan du låna billigt. Främst tack vare att långivarna tvingas tävla om att ge dig det mest fördelaktiga lånet.

 

2. Privatlån, med en ränta på cirka 39 %

Det är fullt möjligt, men samtidigt en dålig idé att finansiera sin NHL-resa med ett snabblån. Ett snabblån passar bäst om man exempelvis måste laga bilen, för att kunna ta sig till jobbet. Snabblån för lyxkonsumtion är bara dumdristigt, och någonting som kan få dig att hamna i en skuldfälla.

Ett snabblån för en NHL-resa kan vara lockande om man har en betalningsanmärkning, och vet att ett snabblån är det enda lånealternativet som finns tillgängligt. Men i detta fall rekommenderar vi att du i stället väljer att stärka din ekonomi. Exempelvis genom att samla dyra krediter, för att till slut kunna bli beviljad ett privatlån.